Wie zijn de mensen in onze gemeente, hoe beleven ze hun geloof en wat houdt ze bezig? Maak kennis met een aantal gemeenteleden.

Gerard


De verbondenheid in de gemeente: dat is wat mij zo aanspreekt.

DIT IS GERARD

Gerard, een rasechte Sliedrechter, is getrouwd met Pieta. Zij hebben een zoon en een dochter, beiden zijn getrouwd. Zij zijn opa en oma van zeven kleinkinderen. Gerard houdt van zijn gezin, hij is een mensen-mens en heeft volop hobby’s. Op zondag voor de kerkdienst tref je hem steevast voor de ingang van de kerk. Je vindt hem wekelijks langs de lijn bij Sliedrecht Sport, om te genieten van het volleybalspel en van de contacten. Hij geeft zijn maatschappelijke betrokkenheid handen en voeten en zet zich op allerlei manieren in voor de kerk en voor Sliedrecht. Gerard was indertijd actief in de groeicommissie van de kerk. Benieuwd naar hoe dat kwam en hoe dat is gelopen? Vraag hem maar eens, dan komen er mooie anekdotes op tafel. Tussendoor geniet hij van uitstapjes, bijvoorbeeld met vrienden naar landen als Noorwegen en IJsland om samen te gaan zeevissen op kabeljauw. Openheid en eerlijkheid zijn waarden die Gerard belangrijk vindt. 

De Christelijke Gereformeerde kerk is de kerk van zijn jeugd. Hij heeft zich na zijn huwelijk met Pieta aangesloten bij de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt in Sliedrecht. Toen hij jong was ervaarde hij kerk en geloof als streng en vol van regels. Het had niet zijn interesse maar het bepaalde wel zijn manier van leven. Er kwam verandering na een ongeval in 1983 op de bouwplaats waar hij werkte. Hij ervaart het nog elke dag als een wonder dat hij dit overleefde. 

In de gemeente is het de verbondenheid die Gerard aanspreekt. Tijdens de kerkdiensten houdt hij van de preken en van het zingen. Hij vindt het belangrijk dat mensen van alle leeftijden bij de gemeente betrokken zijn en blijven. Hij maakt graag even een praatje met jongeren: zij horen erbij en zijn belangrijk voor God en zijn gemeente – Gods Koninkrijk waarnaar wij allemaal op weg zijn. 

ALS JE MOET KIEZEN? 

Maria of Martha: Gerard is een echte doener en herkent zich dan ook meer in de opstelling van Martha. 
Oude Testament of Nieuwe Testament: De keuze valt op het Nieuwe Testament omdat dit verhalen zijn waarin genade de boventoon voert, in het Oude Testament leest hij vooral over wetten en regels. 
Psalmen of Opwekking: Een goede mix heeft zijn voorkeur. Gerard zingt graag de oude psalmen maar ook opwekkingsliederen vindt hij mooi. 
Orgel of combo: Als het aan Gerard ligt worden psalmen gezongen onder begeleiding van het orgel en opwekkingsliederen onder begeleiding van het combo. 
Livestream of live: Door de diensten live bij te wonen ervaar je meer verbondenheid en kiest Gerard voor deze optie.

Sliedrecht, juni 2022