Wie zijn de mensen in onze gemeente, hoe beleven ze hun geloof en wat houdt ze bezig? Maak kennis met een aantal gemeenteleden.

Rosemarie en haar gezin


Ik bid om kracht voor alles wat er op mijn pad komt, hoop op vrede in huis en landen en kijk uit naar de terugkeer van Jezus.

DIT IS ROSEMARIE

Rosemarie is in 2008 getrouwd met Erik. Zij wonen in Groot-Ammers, samen met hun 3 (pleeg)kinderen: Liva, Syrah en Jenoah. In het dagelijks leven zet Rosemarie zich in voor de pleegzorg, ze is actief in het schoolbestuur en ook in de kerk kom je haar regelmatig tegen, bijvoorbeeld als het gaat om kinderwerk. Rosemarie is vanaf haar doop lid van de Nederlands Gereformeerde Kerk. Tot haar 8e jaar woonde zij in de gemeente Waal, waarna Langerak en Groot-Ammers volgden. Ze woonde in Ede tijdens haar studie SPH en streek daarna neer in Sliedrecht, waar zij lid werd van de plaatselijke NGK. De laatste jaren woont Rosemarie met haar gezin weer in Groot-Ammers. Maar, zo geeft ze aan: ik heb er graag een ritje (ruim 18 km) voor over om actief te blijven in deze gemeente, waar ze zich thuis voelt.

Als jong kind beleeft Rosemarie de Bijbel als een mooi verhaal, een soort sprookje. Dan komt het moment dat zij zich realiseert: het is echt waar wat er in de Bijbel staat. Toch verdwijnt God in haar puberleeftijd weer naar de verte.

Het overlijden van haar beste vriendin zet Rosemarie tot nadenken en ze gaat rond haar 26e jaar op zoek naar God. Ze bidt actief om Gods Geest. Het is ook in die tijd dat ze Erik leert kennen. Langzaam groeit er een relatie met God. Op allerlei manieren ervaart zij dagelijks Gods leiding in haar leven en ze voelt dat zij op God kan vertrouwen.

Als ouder van een jong gezin volgt Rosemarie graag workshops in geloofsopvoeding, om zodoende toegerust te worden en ook haar kinderen een goede basis mee te kunnen geven. Rosemarie geeft aan dat de kerk en ook de kerkdiensten een plek moeten zijn waarin iedereen zich thuis kan voelen. De kerk kan jongeren niet vasthouden, maar je kunt de kerk wel aantrekkelijk voor jongeren houden door hen inbreng te geven in de invulling van kerkdiensten, rekening te houden met liedkeuzes en themadiensten te organiseren. Zelf kan Rosemarie een prikkelende preek, die je tot nadenken aanzet, bijzonder waarderen. Rosemarie zingt graag en ze vindt dat ook het allerfijnste in een kerkdienst: zingen vanuit je hart.

ALS JE MOET KIEZEN?

Maria of Martha: Rosemarie is een Martha en wil graag geven, maar zou ook als Maria willen leren te ontvangen en de tijd te nemen.
Oude Testament of Nieuwe Testament: In het Nieuwe Testament gaat Jezus ons voor en laat meer vrijheid in geloof zien: minder regels, minder vanuit traditie. Dat spreekt Rosemarie aan.
Psalmen of Opwekking: Allebei graag. Psalmen zijn oud, maar nog steeds herkenbaar. Het voelt als een verbinding met vroeger. Opwekking maakt het afwisselend, door andere melodie├źn en meer creativiteit.
Orgel of combo: Rosemarie houdt zowel van orgelspel als van een combo. Ze vindt het niet perse nodig dat een psalm begeleid wordt door het orgel en een opwekkingslied door het combo: het kan allebei.
Livestream of live: Live heeft zonder meer haar voorkeur. In een live-dienst kun je elkaar ontmoeten en delen.

TENSLOTTE

Rosemarie bidt om kracht voor alles wat er op haar pad komt, ze hoopt op vrede in huis en landen en kijkt uit naar de terugkeer van Jezus.

Groot-Ammers, juni 2022