In onze gemeente zoeken we de aloude waarheid van de Bijbel te verbinden met frisse, eigentijdse vormen.

“Ik ben Geert van Dijk, geboren in 1968, getrouwd met Germa. Wij hebben vier kinderen.
Voordat ik in de NGK Sliedrecht begon was ik predikant in Gorinchem, Almkerk-Werkendam en Dalfsen. Vanaf 2010 wonen en werken we in de mooie Alblasserwaard. Sinds 2020 ben ik ook dominee van de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt. Met ingang van eind juni 2022 zijn deze beide kerken één gemeente: Het Anker. Ik doe dit werk met veel plezier.”

“Daarnaast fiets ik regelmatig op mijn crosshybride fiets door de polder of de Biesbosch. Ik ben gefascineerd door de Hebreeuwse taal en het land Israël, waar ik diverse keren als reisbegeleider geweest ben.”

“Waarom ik graag dominee ben? Omdat ik van mensen hou, geboeid ben door de Bijbel en de theologie. Omdat ik me thuis voel in de kerk, niet alleen de plaatselijke kerk, maar de wereldwijde kerk, waarin ik mij door God gedragen weet. En misschien ook wel omdat ik nogal nieuwsgierig ben aangelegd: ik wil graag weten hoe de dingen in elkaar zitten. Maar ik ontdek steeds meer dat je daar lang niet altijd achter komt. Daarom blijf ik graag in gesprek. Geloven is weten en vertrouwen, maar net zo goed vragen stellen en loslaten.”

“In onze gemeente ‘Het Anker’ zoeken we de aloude waarheid van de Bijbel te verbinden met frisse, eigentijdse vormen. We hebben oog voor elkaar en willen dat gasten zich welkom voelen. We willen de liefde van God vertalen in de praktijk van elke dag. Graag dagen we je uit om met ons mee te doen en zijn blij met de inbreng van nieuwe mensen.”

Sliedrecht, juni 2022